Forum Portalu Augustow24.pl Strona Główna
 SzukajSzukaj FAQFAQ DownloadAugustow24.PL RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
stan kwater
Autor Wiadomość
stały turysta
Gość
Wysłany: 2010-02-25, 17:12   stan kwater

Witam, od dłuższego czasu jestem regularnym gościem/turystką w Augustowie, to z sentymentu do rodzinnego miasta. podczas pobytu korzystam z usług tutejszych prywatnych kwater i musiałam odwiedzić aż 5 różnych miejsc aby trafić na przyjemne, czyste, zadbane, nie kłopotliwe miejsce. co do pozostałych...hmmmm wiem, że nie można generalizować, ale niestety niesmak zostaje. i zdaję sobie sprawę, że cena świadczy o jakości - przynajmniej powinna, ale jak to możliwe że za takie same pieniądze w górach w sezonie letnim znalazłam kwatery o wyższym standardzie, czyste, zadbane, i na szczęście w Augustowie w końcu też mi się to udało, ale 4 na 5 kwater pozostawało wiele do życzenia i wszystkie były z zbliżonej cenie.
mam nadzieje że mój post przeczytają właściciele kwater i do niektórych coś trafi, bo potem dziwią się dlaczego ludzie do nich nie wracają albo skracają pobyt u nich.
Opiszę wszystkie moje żale i nie tylko moje, inni współtowarzysze też narzekali - ale przecież głupio iść do gospodarza i zwracać mu uwagę np. że jest brud)
1. no właśnie, brud, pleśń, zaniedbanie, czasami smród - nie wymagam sterylnych warunków, ale...
2. brak papieru toaletowego w wc, no chyba że ktoś wynosił - ale to nie czasy komuny, mało kto tak teraz robi
3. woda ciepła albo tylko rano albo tylko wieczorem!!! w ciągu dnia nie ma szans na ciepłą wodę nawet żeby umyć po sobie naczynia. wiem, że nie każdy kąpie się 2 razy dziennie, ale w upalne lato czasami i te 2 razy to za mało, poza tym nie każdy kładzie się spać o 22:00, szczególnie latem.
4. otrzymane /widziane zdjęcia na portalach kwater nie odpowiadały realnym warunkom, były robione może 5 lat wstecz, a w realu widać ząb czasu.
5. na stronie internetowej info o parkingu - na miejscu albo miejsca brak albo właścicielka krzywi się gdy chce zaparkować na "owym" miejscu parkingowym
Reszta to już szczegóły.

jak pisałam ostatnio trafiłam w 10 jest czyściutko i pachnąco - u siebie nie mam tak czysto, właścicielka dwoi się i troi - a z tego co widzę nie ma lekkiego życia, ale nie narzeka, i nie ma nikogo do pomocy.
tak sobie myślę, że fajnie byłoby, gdyby powstał "kącik", w którym można pisać opinie o kwaterach.
a jakie są Wasze doświadczenia w tej kwestii, tu i nie tylko w Augustowie.

Iza
Gość
Wysłany: 2010-02-25, 22:41   

Wynajmuję pokoje,które są czyste może nawet za czyste i wodę ciępłą przez 24 godz.,ale to jest związane z ceną.Jak powiem zainteresowanemu cenę to uważa że jest za drogo.Z okresu letniego wiem,że wczasowicze porezerwują pokoje tanie a po zobaczeniu na miejscu rezygnują.Mam dużo takich wczasowiczów tak zwanych z odzzysku.Przykre jest że ludzie oszukują wczasowiczów rezerwując np.pokój z kominkiem a po przyjeżdzie okazuje się że to salon właścicieli.Mogłabym mnożyć takie przypadki bo jest ich sporo o których mówią mi wczasowicze.A co do wczasowiczów to też dobry chlew czasami potrafią zostawić.Tak jak w życiu są ludzie porządni isą naciągacze.

grek
Gość
Wysłany: 2010-02-26, 10:25   

Polecam wam "chatkę w puszczy" miła atmosfera z daleka od zgiełku, ale nie daleko Augustowa bo około 18-20 km. wynajmuje się cały domek za bardzo przyzwoitą cenne, nie ma natarczywych gospodarzy po prostu jest się sam na sam z cudownym krajobrazem i świeżym powietrzem do tego jest też masa innych atrakcji, właściciel bardzo miły idzie się dogadać. Korzystaliśmy z tej oferty nie jednokrotnie a o to strona jeśli ktoś by chciał zobaczyć; http://chatkawpuszczy.eu.interia.pl/

gość
Gość
Wysłany: 2010-02-26, 15:12   

Ja polecam domy w Studzianym Lesie.. to ok 30 km od Augustowa. Domy położone są nad Czarną Hańczą. Piękne miejsce...Cisza, spokój, las , rzeka. Możliwość wypożyczenia kajaków czy rówerów. Polecam serdecznie.. :) Ahh i super sauna :) i wszystko jak na zdjeciach na witrynie www.domnadczarnahancza.pl

gość-turystka
Gość
Wysłany: 2010-02-27, 09:10   

Zgadzam się że ludzie bywają różni - turyści bywają normalni i nienormalni, tak samo właściciele kwater.
jedni i drudzy coś ryzykują - z tą różnicą, że niezadowolony turysta nie wróci, i tyle.
właściciel nigdy nie wie jaki turysta do niego przyjedzie - dlatego najlepiej mieć stałych i sprawdzonych klientów.
no i nie ma nic lepszego jak "poczta pantoflowa"

propozycje ciekawe, ale szukam jeszcze czegoś innego. domek blisko jeziora i lasu, w miarę blisko Augustowa, trochę jak dawne stare leśniczówki - widziane tylko na starych zdjęciach :)

...szukajcie, a znajdziecie

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach